Hjemme hos Marie Jedig

I 2018 foretog vi et interview med den blændende skønhed Marie Jedig, blogger og modeinfluencer. Interviewet kom omkring hendes spændende eksperimenterende tilgang til interiørdesign med farver og særligt hendes fascinerende måde at omdanne hendes soveværelse til en forårsskov. Marie Jedig har gennem mange år overrasket os og vi elsker at følge hendes eksperimenterende rejse.

ARNE AKSEL: Bare for at lægge ud. Du er mest kendt for din karakteristiske stil og tilgang til mode. Ser du en sammenhæng mellem din smag i mode og din smag i interiør? Konkurrerer din smag på disse to områder med hinanden?

MJ: “Jeg tror på at æstetikken roterer og florerer om dig. For mig har det at arbejde i modebranchen aldrig rigtig været et valg, men noget som helt naturligt sneg sig ind i mit liv. Jeg har altid været fascineret af idéen om at skabe en form for scene eller skabe en ’setting’ omkring mig med mulighed for leg. Min baggrund fra musikalsk teater viser tydeligt, at jeg er en dramatisk person, som elsker karakterer. Derfor ser jeg relationen mellem mode og interiør som ubestridelig; begge eksisterer i minefeltet mellem komfort og smag og er uundgåelige i livet. Altså, du er nødsaget til at bære tøj og have et sted at bo.


ARNE AKSEL: Det giver god mening. Du bor i en meget travl og central del af København, men alligevel er det enormt komfortabelt og beroligende at træde ind i din lejlighed. Det er som at slippe væk fra larmen udenfor for bare en stund. Stadig, er dit hjem på meget charmerende og legende vis ret visuelt krævende. Hvilken følelse ønsker du at skabe hos andre folk med dit interiør?

MJ: “Først og fremmest vil jeg sige, at jeg er glad for, at du får den følelse, det samme gør jeg! Jeg ønsker, at mit hjem skal være varmt og kærligt. Det er mit sted for afslapning, men alligevel også mit arbejdssted, og jeg bruger derfor rigtig meget tid her. Jeg har brugt enormt meget tid og tanker, før jeg startede med at skabe og dekorere rummet, så det kunne opfylde alle mine behov. Det er vigtigt for mig at føle inspiration herhjemme, hvilket ændrer en del. Gennem årene føles det næsten som om, at møblerne herinde rykker rundt. Eller, det er det, jeg fortæller folk omkring mig, som stresses af min konstante trang til at rykke rundt på ting.

ARNE AKSEL: Lad os tale om dit soveværelse - mit yndlingsværelse forresten - her har du lavet lag med grønne TIBER gardiner og AIR gardiner med en pistacie tone. Hvad er tanken bag den blanding? Og mere generelt, hvad synes du kan være de rumlige kvaliteter på et soveværelse?


MJ: Altså, I opmuntrede mig til at vælge ud fra følelse, hvilket er en filosofi, der fuldstændig rammer ind i min æstetiske filosofi. Jeg er en stemnings- og lys nørd, og jeg havde den idé om, at parringen af den grønne væg og de to toner af grønne gardiner tilsammen ville skabe en form for “vågn op i forårsskoven”-stemning. Jeg arbejdede bedre, end jeg nogensinde kunne forestille mig. Jeg følte mig bogstavelig talt som en fe-prinsesse hver eneste morgen, jeg vågnede i mit soveværelse. Soveværelset er det ultimative rum for afslapning, og idet jeg bor så centralt, som jeg gør, er jeg nødt til nemt at have adgang til at skærme fra - og gardinerne fungerer som en vigtig getaway fra byens stress og jag.


ARNE AKSEL: Altså, jeg må sige, at du har en ekspert-sans for farvekombinationer - er der nogle tommelfingerregler, som du kan dele med vores følgere? Fordi vi føler, at de traditionelle “no-go’s” i forbindelse med farvekombination er forsvundet på det seneste. Så som blå og gul eller rød og pink.


MJ: Blå og gul går faktisk rigtig fint sammen, ikke? Jeg tror, at valget af forskellige objekter i former og farver ud fra intuition er vejen frem for at skabe den ultimative personlige stil. Til tider er det muligt at finde den perfekte farvekombination i det omkringliggende, ellers undgå de traditionelle no-go’s. Men et lille tip herfra, hvis man er delvist uerfaren, er at man kun skal bevæge sig indenfor to farvetoner.

ARNE AKSEL: Det er et rigtig godt tip. Et sidste spørgsmål: Holder du nogle interiørdrømme tilbage på nuværende tidspunkt? Frygt er i os alle, men hvornår skal man bevæge sig ud af sin comfort-zone? Nogle gange fornemmer jeg, at folk er for bange for, hvad andre tænker om dem, hvilket så ender med frygten for, at interiør og indretning ender med at se kedelig ud. Ser du det på samme måde og hvis ja, hvad ville du sige til de folk?

MJ: Nej. Aldrig. Hvis jeg havde midlerne, ville jeg nok bygge en forlystelse fra min lejlighed og ned til gaden og integrere den i min indretning. Jeg elsker at være innovativ og overraskende med mine dekorationer. De dristige og modige indrettere fra Memphis-bevægelsen er en kæmpe inspiration for mig. Det er noget jeg ser op til og stræber efter - at gøre interiør sjovt. I sidste ende er vores hjem vores hovedscene til at lege på.


Journal

Explore stories about our previous work with designing textile experiences, find inspiration and learn more about how we approach fabric design when designing private homes, offices, retail stores and installations in

our journal.

our journal.

Explore Journals