Marienborg

Balancegangen mellem funktionelle krav og historiske præmisser.

Marienborg er et historisk slot i det nordlige København. I dag benyttes bygningen som den officielle bopæl for den danske statsminister og dertil også som et showroom for samtidens talenter indenfor dansk design og kunst.

I 2019 modtog Marienborg midler til en komplet indendørs renovering. Statens Kunstfond gav denne opgave til de fremspirende brødre indenfor design, Mathias og Nikolaj Lorenz Metze. Brødrene gjorde det til deres mission at involvere andre upcoming talenter til at skabe stedsspecifikke løsninger for en af de vigtigste hjem i Danmark.

Til Marienborg søgte vi at balancere mellem de funktionelle krav i forbindelse med den praktiske beboelse og de historiske præmisser som vi befandt os i. Vi ønskede at skabe et poetisk rum med et moderne twist på de emotionelle refleksioner af den specifikke kulturarv og frembringe bygningens sjæl.

Ved at centrere løsthængende gardiner i vinduerne ned fra stukken skabte vi både højde i rummet samt formede et omfavnende, næsten krammende, udtryk. Gardinernes farvepalette udfordrede de allerede eksisterende farver og provokerede til inspiration, refleksion og måske endda debat.

Vi mener at have skabt en formidabel løsning ved at lade stemningen løbe igennem Marienborg som et genfærd og bevare den betagende arkitektur tilbage fra 1800-tallet.


Journal

Explore stories about our previous work with designing textile experiences, find inspiration and learn more about how we approach fabric design when designing private homes, offices, retail stores and installations in

our journal.

our journal.

Explore Journals