Finn Juhls hytte

Nyskabelse af Finn Juhls hytte ved brug af AIR

32 år efter hans død er der en ingen tvivl om, at arkitekten Finn Juhl er en af de sande visionære i den danske designhistorie. Et af de mest kærkomne artefakter, som blev efterladt, er hans hytte, som på nuværende tidspunkt er ejet af historikeren og Finn Juhl-eksperten Birgit Lyngby.

Idet du går gennem Finn Juhls hytte, tegnet i de tidlige 1960’ere, rammes du hurtigt af hans skarpe perfektion med sans for detaljen, som har skabt rummelighed i hytten. Det er et beskedent og utroligt elegant rum. Selv for Juhl kunne den mindste detalje skabe det største statement.

I 2018 havde Lyngby en vision om at genskabe hytten med samme ånd som Finn Juhl og rakte derfor ud efter ARNE AKSEL, som kunne hjælpe med at designe gardiner til hytten.

Selvom ingen af Juhls originale tegninger af hytten beskriver noget om gardiner, var det alligevel indlysende gennem litteraturen, at Juhl søgte mod det taktile udtryk og hans forståelse for hvordan materialer kan gøre et rum sanseligt og roligt.  

I hytten brugte Lyngby og ARNE AKSEL gardinet AIR, der med dets elegante og umiddelbare vægtløse udtryk komplimenterede Juhls interiør. Resultatet blev en forbavsende god tilføjelse til Finn Juhls originale vision og det er en hæder, som vi er stolte af at have været en del af.

Journal

Explore stories about our previous work with designing textile experiences, find inspiration and learn more about how we approach fabric design when designing private homes, offices, retail stores and installations in

our journal.

our journal.

Explore Journals