Sikkerhedsstyrelsen

Da Sikkerhedsstyrelsen besluttede at redesigne deres indvendige arbejdsmiljø søgte de assistance fra det kendte design- og arkitektstudio Spacon.

Spacon og X havde en vision om at udvikle fire forskellige visuelle opdelinger mellem de forskellige afdelinger i Sikkerhedsstyrelsen. Grundlæggende var idéen at skabe kontroversielle vægge i neutral krydsfiner. Tilføjelsen af stål- og glaskonstruktionerne gav en ekstra dimension, som dannede rammerne om de kommende møderum, og skabte derudover dragende stier og indikerede mulige ruter rundt i afdelingerne. En visuel og kunstnerisk labyrint blev skabt for de ansatte.

Men, de havde stadig ikke opnået succes med den distancerede, visuelle oplevelse gennem de forskellige afdelinger, som var en del af den grundlæggende vision. Her kom ARNE AKSEL ind i billedet. De besluttede at dekorere hver enkelt afdeling efter hver sin farveskala; rød, blå, gul og grøn - inspireret af farvekoder fra sikkerhedsterminologien.

Vi assisterede arkitekterne med et stort udvalg af mulige tekstilløsninger. Gardinerne tjente adskillige praktiske funktioner, såsom lysafskærmning, forbedring af akustikken og de muliggjorde mere privat rummelighed.